Förändringens vindar

"Nu blåser förändringens vindar". Åh, vad jag tycker mycket om det uttrycket! Jag ser framför mig en frisk fläkt som sveper bort allt gammalt och uttjatat, för att i stället lämna plats åt något nytt och fräscht. Det var ett tag sen jag var aktiv på bloggen, och friska fläktar har verkligen passerat sen dess i mitt liv. Många flyttar har det blivit...
 
Nu har även hemsidan www.DeaDia.nu fått ett nytt utseende! Jag har skaffat mig en samarbetspartner, Sara Stener, och vi ska tillsammans jobba med att försöka förena konst, inredning och design på ett spännande och inspirerande sätt. Min ambition var ju redan i våras att redesigna gamla möbler, men allt fokus har i stället legat på mitt måleri. Nu satsar vi stenhårt på att skapa nytt av gamla ting. Vi har redan några produkter färdiga i vårt inredningssortiment och det kommer mer! Konsten finns fortfarande kvar på hemsidan men presenteras på ett nytt sätt. Vi fotograferar oljemålningar och Fine Art-prints i inredningsmiljöer för att man verkligen ska kunna se hur de ser ut. Kika gärna in på www.DeaDia.nu så får du se!
 

 
//Lena
 

 
 
 
 
 

Momentum

Portkodens pipande ljud väckte mig 03.36. Tidningsbudet. Igen! Sömnlös låg jag och funderade på vad min kommande utställning på Global Living i Västerås skulle kallas. Power? Energia? Nej, inget kändes rätt. Jag ville ha ett ord som innehöll mer än det. Ett ord som sammanfattade drivkraft, styrka, energi på samma gång.

 

Jag provade att översätta ordet drivkraft till engelska, och då stod ordet jag sökte plötsligt i stor fet text på Iphonedisplayen; momentum. Synonymt just med drivkraft, styrka, impuls, entusiasm, fart,dynamik... Jag fick mer än jag bad om! Lycklig somnade jag om.

 

Det är alltså vernissage på min utställning på lördag den 1/12 kl 12-17. Jag ställer ut några oljemålningar och kanske ett par prints. Vet inte ännu hur många som får plats. I den här bildsviten ska jag alltså försöka fånga fenomenen drivkraft, energi och framåtanda. Hur fångar man det? Vad är egentligen drivkraft? Frågor som dessa har sysselsatt mig under en lång tid. Eftersom jag även jobbar som terapeut inom energimedicin, kommer jag ofta i kontakt med människor vars energi är i obalans på något sätt. Det är inte obalansen som intresserar mig just nu. I mitt måleri vill jag i stället försöka hitta olika källor till inneboende urkraft och skildra det, om det går...

 

Styrkan hos en ballerina. Vad är det som driver henne, trots smärta och skoningslös träning i åratal? Kraften, den manliga yang, gestaltas av en frustande tjur. På bringan ett rött peacemärke - kraften att arbeta för det goda. Grodprinsen, med en inneboende potential som bara väntar på att få den förlösande kyssen, eller gatuhunden som ärrad kämpar för sin överlevnad men vinner förmågan att vara streetsmart.

 

Jag målar ju ofta kvinnokroppar, fröställningar och andra kraftsymboler och denna utställning är inget undantag! Har du möjlighet att se utställningen vore det roligt. Den pågår ända fram till den 27/1 2013.

 

Vi kanske ses på lördag! Kram

 

//Lena

 

www.DeaDia.nu

 

 


RSS 2.0