Einstein visste...


”Det intuitiva sinnet är en helig gåva och det rationella sinnet en trogen tjänare. Vi har ett samhälle som lovsjunger tjänaren och har glömt bort gåvan.”

 

-Albert Einstein

 

 

Ett citat av en av de skarpare hjärnorna... Det rationella sinnet har blivit herre över det intuitiva sinnet. Vad betyder det? Vad menar han?

 

Själen, anden eller den del av oss som ”vet” får stå tillbaka för sinnet och intellektet. Det är viktigare med iq än med sq (själslig intelligens). Intuition värderas lägre än rationellt tänkande. Egentligen har vi svaren inom oss och om vi lyssnar på vår intuition får vi klokare rådgivning än om vi bara försöker lösa allt på logiskt vis.

 

Intellektet och kroppen borde vara de egentliga tjänarna till själen, i stället för att dyrkas. Redskapen vi har till vårt förfogande på vår resa i själslig utveckling.

 

Det finns inga genvägar för att komma i kontakt med det intuitiva sinnet eller vår själ. Vi möter den i tystnad, i meditation, i stillhet eller ensamhet. Några minuter med meditation varje dag kan vara en början.

 

// Lena


www.DeaDia.nu

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0